Dünya

Sokak köpekleri küçük kızı adeta yedi

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki Fidan Damla Koçyiğit, komşusuna gitmek için evinden çıktığı sırada ağır bir saldırıya maruz kaldı.

Abone Ol

Babası tarafından baygın halde bulunan küçük kız, yaşadığı ciddi yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu olay, Türkiye genelinde giderek büyüyen ve ciddi sorunlara yol açan sokak köpekleri meselesinin bir diğer trajik örneği oldu.

Olay Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Çiftekemer Mahallesi'nde meydana geldi. Sokak köpeğinin saldırısı sonucu Fidan Damla Koçyiğit'in kolları ve bacakları derin yaralar aldı. Küçük kızın tedavisi önce Şanlıurfa, ardından Gaziantep Şehir Hastanesi'nde devam etti.

Yaşanan köpek saldırısı sonrasında kızının vücudunda derin yaralar ve doku kayıpları meydana gelen ailenin, bölgedeki diğer aileler gibi sokak köpekleri nedeniyle çocuklarını dışarıya tek başına gönderme konusunda endişe yaşadığı belirtildi. Sokak köpeklerinin neden olduğu bu tür olaylar, toplumda ciddi bir güvenlik ve sağlık sorunu olarak gündeme gelmeye devam ediyor.