Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen bir TIR'da gerçekleştirilen risk analizi kapsamında arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda, dorsede kanatları demonte halde bulunan 1964 model Cessna F172 tipi bir uçak tespit edildi.

Sürücü V.M., Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheli V.M.'nin işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.

El konulan uçak, Çorlu Havalimanı'na gönderilmek üzere yazışmalar yapıldı. Ancak, havalimanında uygun yer olmaması nedeniyle uçak, başka bir TIR'a yüklenerek muhafaza edilmek üzere Atatürk Havalimanı'na çekildi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda beyan harici ele geçirilen ve antika olarak değerlendirilen uçak, dönemin en lüks 3 yolcu taşıma uçağı olarak nitelendiriliyor. Kısa mesafe iniş kalkış yapabilme özelliğine sahip olan uçağın piyasa değeri 620 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede

Eğitim uçağı olarak üretilen tek motorlu, 11 metre kanat genişliğine sahip uçağın uzunluğu ise 8.28 metredir. Günümüzde hala eğitim uçağı olarak kullanılan uçak, kaçak eşya olarak ele geçirilmiş olup adli sürecin tamamlanmasının ardından satışa çıkarılabileceği ifade edildi.

Editör: Ömer Faruk