DataReportal'ın Meltwater ve We Are Social iş birliğiyle hazırladığı Dijital 2024 raporuna göre, dünya genelinde internet kullanıcılarının yüzde 66.2'si, yani 5.35 milyar kişi, sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanıyor. Bu, dünya nüfusunun üçte ikisine denk geliyor.

Sosyal medya kullanıcı sayısı 5 milyar kişiye ulaşarak rekor kırdı. Bu, geçen yıla göre yüzde 8'lik bir artışı temsil ediyor ve 370 milyon yeni kullanıcı eklenmesine işaret ediyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise Facebook'un artık en çok tercih edilen sosyal medya platformu olmaktan çıkarak aylık aktif kullanıcı sayısında YouTube'un gerisinde kalması. YouTube, 2.6 milyar kullanıcıya sahipken, Facebook 2.5 milyar, WhatsApp 2.1 milyar, Instagram 1.6 milyar ve TikTok 1.3 milyar kullanıcıya sahip.

İnsanların günlük ortalama 7 saat 11 dakika çevrimiçi zaman geçirdiği belirtiliyor. Bu, geçen yıla göre 16 dakikalık bir artışa işaret ediyor ve ayda neredeyse iki gün daha fazla çevrimiçi süreye denk geliyor.

Çevrimiçi süreye bakıldığında, cep telefonları yüzde 54'lük bir payla lider konumda bulunurken, bunu yüzde 28 ile dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, yüzde 9 ile tabletler ve yüzde 9 ile akıllı TV'ler takip ediyor.

Siber Suçluların Kişisel Veriler Peşinde: 7 Tehdit Siber Suçluların Kişisel Veriler Peşinde: 7 Tehdit

Reklam geliri anlamında Facebook hala lider konumda bulunuyor. Sosyal medya reklam harcamaları, toplam dijital reklam harcamalarının yüzde 165'ini oluşturuyor ve 2023'te Facebook, 94 milyar dolarlık reklam geliriyle en büyük sosyal medya reklam platformu olacak.