Eğitim

Strateji Enstitüsü Yeni Dönem Hazırlıklarını Sürdürüyor

Gelişmiş ülkelerde etkili bir rol oynayan Strateji Enstitüsü, Türkiye'de Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu olarak öncü bir konuma yükseliyor.

Abone Ol

Ülkenin geleceğine ışık tutan kuruluş, stratejik alanlarda önemli farkındalık yaratıyor ve kalıcı çözümler üretiyor.

Düşünce Kuruluşu ve Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak faaliyet gösteren Strateji Enstitüsü, "Güçlü Türkiye'nin Stratejik Vizyonu" hedefiyle kurulmuş ve ülkemizin kronik sorunlarına çözüm arayışında öncü bir rol üstlenmiştir. Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu olarak tanımlanan Strateji Enstitüsü, strateji alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla önemli bir katkı sağlamış ve uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Merkez, akademik, stratejik, jeopolitik, sosyal, sağlık, spor, enerji, gıda, teknoloji, hukuk, siyasal, ekonomik ve diplomatik konularda derinlemesine araştırmalar gerçekleştirerek ülkemizin gelecek vizyonuna katkı sağlamaktadır. Ayrıca, teknoloji, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarını destekleyerek yenilikçiliği teşvik etmektedir.

Strateji Enstitüsü, Stratejik Raporlar, Makaleler, Seminerler, Eğitimler, TV, Gazete, Dergi gibi bilimsel çalışmaların yanı sıra, Strateji Akademisi "Stratejik Vizyon toplantıları" ile gündemdeki konuları uzman konuklarıyla periyodik olarak değerlendirmekte ve stratejik konulara ilgi duyan herkesi merkezlerine destek olmaya davet etmektedir. Strateji Enstitüsü, Türk ve İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayarak somut, uygulanabilir, sürdürülebilir, kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler belirlemekte ve ülkemizin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Strateji Enstitüsü: Düşünce Kuruluşu ve Stratejik Araştırma Merkezi, ülkenin stratejik geleceğine yönelik vizyoner bir bakışla, Türkiye'nin kalkınma ve güçlenme hedeflerine katkı sağlamaya devam ediyor.