İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen Regaip Kandili programı kapsamında, farklı hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Mevlid-i Şerif ve kasidelerin seslendirildiği programda bir konuşma yapan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Metin Akbaş, Allah'ın kulları için zaman içinde zaman, ömür içinde ömür bahşederek Regaip Gecesi gibi mübarek günleri hediye ettiğini ifade etti.

Cuma, Regaip, Beraat, Kadir Gecesi ve her iki bayramda yapılan duaların geri çevrilmediğini hatırlatan Akbaş, "Hesaba çekilmeden önce kendi nefsimizi hesaba çekin" şeklindeki bir sözü hatırlatarak, bu gecenin bir fırsat olduğunu vurguladı. Akbaş, Müslümanların bu geceyi idrak edebilmek için fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

ABD Atlanta Havalimanı'nda İki Yolcu Uçağı Çarpıştı ABD Atlanta Havalimanı'nda İki Yolcu Uçağı Çarpıştı

Müslümanların ölçüsünün Allah'ın Resulünün hayatı olduğunu ve ona göre yaşamaları gerektiğini söyleyen Akbaş, sosyal hayatta O'na göre hareket etme ihtiyacına vurgu yaparak, bu gecede kusurların düşünülüp tövbe edilmesi ve nafile ibadetlere ağırlık verilmesi tavsiyesinde bulundu.

Program, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Faruk