Güncel

TBMM'de Skandal Red! AK Parti ve MHP, İşgal Rejimi İle Ticaretin Kesilmesine Karşı Çıktı

AK Parti ve MHP, Saadet ve Gelecek Grubu'nun Filistin'deki işgal rejimi ile ticaretin sonlandırılması önergesini reddederek tartışmalara yol açtı. TBMM'de yaşanan skandal oylama sonucunda, İsrail ile ticari ilişkilerin tümden kesilmesi için atılacak adımlara karşı çıkan partiler, tepki çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi-AK Parti ve MHP, Saadet ve Gelecek Grubu'nun işgal rejimi ile ilişkilerin koparılmasına yönelik verdiği önergeyi reddetti. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, işgal rejiminin Filistin topraklarında sona erdirilmesi için TBMM'de adımlar atılmasına dair bir önerge sundu.

Ancak, önerge AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Saadet-Gelecek Grubumuzun 'İsrail’in uluslararası hukuka dönmesi ve işgale son vermesi için başta ticari ilişkilerin tümden kesilmesi olmak üzere gerekli adımların atılması ve çözüm yolları' hakkında genel görüşme önergesi AK Parti-MHP oylarıyla reddedildi!" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, daha önce AK Parti ve MHP'nin Türkiye'den işgal rejimine gönderilen malların araştırılmasını da reddettiği bilinmektedir.

Saadet Partisi'nin sunduğu önergede, "Türkiye limanlarından kalkan 300'den fazla geminin ve yine sayıları yüzleri bulan kargo uçağının İsrail'e ham petrol, yakıt, gıda, demir-çelik, çimento, tekstil ve benzeri ürünleri taşıdığı bilinmektedir" ifadelerine yer verilmişti.