Uzmanlar, temizlenmiş ve kurulanmış ayaklara limon suyu sürmenin ayak sağlığına bir dizi fayda sağlayabileceğini belirtiyor. Limonun doğal antiseptik özellikleri sayesinde, ayaktaki bakteri ve mantarların gelişimini engelleyebilir, böylece ayak kokusu, mantar enfeksiyonları ve topuk çatlakları gibi sorunlarla mücadelede yardımcı olabilir.

Uygulama oldukça basit: Temiz ayaklara limon suyu sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Ancak, limonun cilde potansiyel tahriş veya alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini göz önünde bulundurarak, uygulamadan önce küçük bir cilt testi yapmak önemlidir.

Sağlık Bakanlığı'ndan Uyarı: Hastalık Bulaşma Riski Yüksek Bölgelerde Dikkat Edin Sağlık Bakanlığı'ndan Uyarı: Hastalık Bulaşma Riski Yüksek Bölgelerde Dikkat Edin

Ayrıca, limonun sadece ayak sağlığına değil, aynı zamanda zihinsel fonksiyonlara da olumlu etkileri olduğunu unutmayın. Limonun kokusu, beyin aktivitesini artırarak hafıza, dikkat ve dil gibi zihinsel fonksiyonları destekleyebilir. Baş ağrısını hafifletmek için limon koklamak da önerilen bir yöntemdir. Ancak, cilde uygulanmasıyla ilgili herhangi bir olumsuz reaksiyon durumunda kullanımdan kaçınılmalıdır."

Editör: Ömer Faruk