Güncel

Trabzon Havalimanı Yeni Hizmet Binaları 27 Ağustos’ta Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'ndaki yenileme çalışmalarının tamamlandığını ve yeni hizmet binalarının 27 Ağustos'ta hizmete açılacağını duyurdu. Havalimanı, artan yolcu talebini karşılayacak şekilde genişletildi.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nda sürdürülen genişletme çalışmalarının tamamlandığını ve yeni hizmet binalarının 27 Ağustos Salı günü açılacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nın artan yolcu sayısı ve ihtiyaçlar doğrultusunda yenilendiğini belirterek, "2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunan havalimanımız, Türkiye'nin en yoğun 9. havalimanı konumunda. 2024 yılında ise bu zamana kadar 17 bin 208 uçak trafiğiyle 2,5 milyona yakın yolcu ağırladı," dedi.

Bakan Uraloğlu, yenileme çalışmaları kapsamında Dış Hatlar Gelen Yolcu Binası, Isı Merkez Binası ve CIP Terminali’nin yapımının tamamlandığını ve bu binaların 27 Ağustos’ta hizmete gireceğini belirtti. Ayrıca, Dış Hatlar Giden Yolcu Binası cephe imalatlarının devam ettiğini ve Birinci Rotunda yapısının inşasının sürdüğünü açıkladı.

Yeni hizmet binalarının Trabzon'un artan yolcu kapasitesine uygun olarak inşa edildiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Dış Hatlar Gelen Yolcu Terminali’ni 3 bin 77 metrekare büyüklüğünde, CIP Yolcu Terminali’ni ise 860 metrekare büyüklüğünde inşa ettik. Modern mimarisi ve donanımı ile yeni CIP terminali, yolcularımızın bekleme sürelerini keyifli hale getirecek ve seyahat deneyimini en üst seviyeye çıkaracak," ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, kapasite artışının yanı sıra yolcu konforunun da ön planda tutulduğunu belirterek, "Dış Hatlar Gelen Yolcu Terminali'nin 100 metre uzunluğundaki karayolu bağlantısını da bitümlü sıcak karışım kaplama standardında eş zamanlı olarak tamamladık," dedi.

Yeni hizmet binaları ile Trabzon Havalimanı, artan yolcu talebini karşılamaya hazır hale gelirken, bölgeye önemli bir altyapı yatırımı kazandırılmış olacak.