Trabzon'da dün gece saatlerinde iki turistin tartışması olaya dahil olan bir Türk vatandaşının yumrukla saldırması sonucunda Kuveytli turist yaralandı. Hastaneye kaldırılan turist tedavi altına alınırken Trabzon Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, iki turistin kendi aralarında tartıştığı sırada polisin onları ayırmak istediği, Türk vatandaşının ise olayı polise mukavemet olarak algılayıp Kuveytli turiste saldırdığı belirtildi.

Yaşanan kargaşa sonrasında yumruklU saldırıyı gerçekleştiren Türk vatandaşı gözaltına alındı.

TRABZON'DAKİ KAVGA KÖRFEZ ÜLKELERİNDE GÜNDEM
Yaşanan olayların ardından konu başta Kuveyt olmak üzere Körfez ülkelerinde gündem oldu. Sosyal medya başta olmak üzere basında konu sıkça işlenirken Twitter Kuveyt'te ise Trabzon ve Türkiye en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı.

TRABZON VE TÜRKİYE'YE AĞIR İTHAMLAR!
Kuveytliler olaya tepklilerini gösterirken bir çok başlık açıldı ve Türkiye ile Trabzon hakkında kötü yorumlar yapıldı.

Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor

Olay, "Türkiye'nin Trabzon Meydanı'nda Kuveyt vatandaşı Türkler tarafından dövüldü" başlıklarıyla yayılan haber için Kuveytliler "Irkçılık" iddiasında bulundu. Trabzon ve Türkiye'yi ağır ithamlarla suçlayan Kuveytliler, kendi içişleri bakanlıklarını etiketleyerek "Türkiye'ye turizmi engelleyin" gibi yorumlar yaptı.

Ayrıca bazı Türk Twitter kullanıcılarının saldırıyı övdüğü paylaşımlar da Kuveytlilerin en çok paylaşıp tepki gösterdikleri konu oldu.

İşte o yorumlardan bazıları;

TRABZON VALİLİĞİ'NİN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI
Yaşanan olayla ilgili Trabzon Valiliği'nin yaptığı açıklama şu şekilde;

“16.09.2023 günü saat 22:20 sıralarında Trabzon Kent Meydanında iki turist arasındaki sözlü tartışmayı yatıştırmaya çalışan çevredeki görevli Polislerin müdahalesini, "turistlerin Polise mukavemet ettiği" şeklinde yorumlayan bir Türk Vatandaşı olaya karışarak aniden Kuveyt Vatandaşı olan turiste yumrukla vurarak yere düşürmüştür. Polis tarafından şüpheli şahıs hemen yakalanarak gözaltına alınmış, Savcı talimatıyla hakkında Adli Soruşturma başlatılmıştır. İlimizde turist olarak bulunan misafirimizin tedavisi Valiliğimiz takibinde hastanede yapılmakta olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır."

Editör: Ömer Faruk