Haber Merkezi- Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Başkanı Vedat Şahin, yaptığı açıklamada, trafik cezalarının yüzde 58 oranındaki artışının caydırıcılığını sorgulayarak, denetimlerin az yapılmasının bu etkinliği azalttığına dikkat çekti. Şahin, "Cezadan çok cezanın az yazılması, yani denetimlerin az yapılması caydırıcılığı ortadan kaldırıyor. Bu nedenle denetimlerin artırılması ve fahri trafik müfettişliği sistemine daha fazla teşvik sağlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Gölette Boğulan 5 Kişiden 4'ü Suriye'ye Gönderildi Gölette Boğulan 5 Kişiden 4'ü Suriye'ye Gönderildi

Şahin ayrıca, trafikte en büyük sorunun insanların kanunlara güvenmemesi olduğunu belirterek, "Trafikte adil davranılmadığına inanıyorlar. Bu düşünce, sadece trafikte değil, genel olarak iş hayatında da kendini gösteriyor. Bu sorunu çözmek için kanunlara olan güvenin artırılması ve denetimlerin daha etkili hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

Trafikte alkollü, uykusuz ve yorgun araç kullanımının yaygın olduğuna dikkat çeken Şahin, bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, "Alkollü ve yorgun araç kullanımına daha sık denetim yapılmalı ve kamu spotlarıyla bu konuda farkındalık oluşturulmalı" şeklinde uyarılarda bulundu.

Son olarak, kamu spotlarının trafik bilincini artırmak için daha etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Şahin, "Kamu spotları, dizilerden önce veya ana haber bültenlerinden önce yayınlanmalıdır. Bu, toplumun geniş kesimine ulaşarak trafik kurallarına daha fazla dikkat çekecektir" önerisinde bulundu.

Editör: Ömer Faruk