Yeni kararla birlikte marketlerde satışı yasaklanan ürünler arasında, tereyağı içermeyen margarinlerin tereyağı görseli bulunduran ambalajları da yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerini sıklaştırarak tüketicileri yanıltan ürünlere yönelik bir karar daha aldı. Limon sosu sonrasında yeni eklenen ürün, tereyağı içermeyen margarinlerin ambalajlarında tereyağı görseli ve ifadelerin bulunmasını yasaklıyor.

Yapılan açıklamada, tereyağı içermeyen ürünlerin ambalajında yer alan "tereşeker", "teresütü", "teretadı" gibi ifadelerin tüketicileri yanılttığı ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, marketlerde satışa sunulan ve ambalajında tereyağı ifadelerini içeren ürünlerin satışı yasaklandı.

Çocukluk Çağı Obezitesine Karşı Sağlık Bakanlığı'ndan Öneriler! Çocukluk Çağı Obezitesine Karşı Sağlık Bakanlığı'ndan Öneriler!

Yasağa uymayan firmalara ise idari para cezası kesileceği vurgulandı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, tüketicilerin ürün etiketlerine güvenli bir şekilde bakabilmesi ve ürün içeriği hakkında doğru bilgilere ulaşabilmesi hedefleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bu düzenleme ile tereyağı içermeyen ürünlerin ambalajlarındaki yanıltıcı ifadelerin 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren Türkiye genelinde satışının yasaklandığı duyuruldu. Konsantre ürünler de bu yasağa dahil edildi.

Editör: Ömer Faruk