Erzurum:

Erzurum'da 3 gündür devam eden kar yağışı, soğuk havaya dönüştü. Gece sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceye kadar düştü. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ve karayolları ekipleri, tuzlama çalışmalarını sürdürdü.

Ağrı:
Ağrı'da termometreler gece sıfırın altında 13 dereceyi gösterdi. Dereler ve Murat Nehri buzla kaplandı. Kentte ev, iş yeri ve araç camları buzla kaplanırken, çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu. Ağrı Dağı da yoğun kar yağışının ardından tamamen beyaza büründü.

Kars:
Kars'ta günlerdir süren kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Gece sıcaklığı 16 derecenin altına düştü. Kars Çayı'nın büyük bölümü dondu. Belediye ekipleri, kaldırım ve yollarda kar ve buz temizleme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Ardahan:
Ardahan'da termometreler gece sıfırın altında 17 dereceyi gösterdi. Akarsular buzla kaplandı, yol ve kaldırımlar buzla kaplandı. Karla mücadele ekipleri, sorumluluk bölgelerinde çalışmalarını sürdürdü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan bu şiddetli soğuk hava koşulları, belediye ve karayolları ekiplerinin yoğun bir şekilde kar temizleme ve buzlama çalışmalarını artırdığı bir döneme işaret ediyor.

Editör: Ömer Faruk