Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel hava durumu raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Muş ve Bitlis çevrelerinde yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Yağışların, özellikle Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, Antalya’nın doğu ve Mersin’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışlar, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir.

İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığının Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Rüzgarın güneyden esmesi beklenirken, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yarın için "Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova" illeri için sarı alarm verildiği bildirildi.

Editör: Ömer Faruk