Güncel

Türkiye Genelinde Okullarda Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla tüm Türkiye genelindeki okullarda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Bakan Yusuf Tekin, "Bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmak istedik. Bakanlık olarak bunu devam ettireceğiz, bu şuurla çocuklarımızı, gelecek nesilleri yetiştireceğiz." dedi.

Abone Ol

Türkiye genelindeki tüm okullarda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar çerçevesinde, öğrenci ve öğretmenler bayrak töreni öncesinde saygı duruşunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bayrak törenine katıldı. Burada yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

Bakan Tekin, devlet ve milletin el ele vererek asrın birlikteliğini gösterdiğini, bakanlık olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması ve alınması gereken tedbirler konusunda da sorumluluklarının olduğunu belirtti.

Tekin, "Bugün de burada bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Hem çocuklarımızla beraber bütün okullarımızda saygı duruşuyla, rahmetle kayıplarımızı andık. Hem de bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmak istedik. Bakanlık olarak bunu devam ettireceğiz, bu şuurla çocuklarımızı, gelecek nesilleri yetiştireceğiz." dedi.

Ayrıca, Bakan Tekin, bugünün Miraç Kandili olduğunu hatırlatarak, milletçe hayatını kaybedenler için dualar edileceğini, onların hayırla yad edileceğini dile getirdi. "Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Kayıplarımızın mekanları cennet olsun. Yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.