Haber Merkezi-Gazze'de başlayan ve hala devam eden İsrail saldırıları, insanlık dramının boyutlarını gün geçtikçe daha da vahim hale getiriyor. Binlerce kişi şehit düşerken, binlercesi yaralı ve halkın çoğu açlıkla boğuşuyor. Ancak bu acı gerçekle mücadele eden insanlar, artık yiyecek bulmakta bile zorlanıyor. Açlıktan ölmemek için son çare olarak hayvan yemlerini öğütüp ekmek yapmaya çalışsalar da, şimdi o bile mümkün değil.

CHP'li Vekilin Aracında Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu! CHP'li Vekilin Aracında Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu!

El Kassam Tugayları'nın kahraman komutanı Ubu Ubeyde'nin 7 Ekim'den önce ve sonrasında çekilen fotoğrafları, Gazze'nin içinde bulunduğu çaresizliği gözler önüne seriyor. İki fotoğraf arasındaki fark, sadece birkaç ay içinde yaşanan dramatik değişimi yansıtıyor. Komutanın erimiş ve zayıflamış durumu, Gazze'nin açlıkla imtihanının ne kadar büyük olduğunu yürekleri burkarak gösteriyor.

Gün geçtikçe eriyen ve zayıflayan komutan, Filistin halkının yaşadığı insanlık dramını temsil ediyor. İsrail'in saldırılarına maruz kalan insanlar, sadece fiziksel değil, aynı zamanda manevi olarak da büyük bir yıkımla karşı karşıya.

Bu trajik manzaralar karşısında uluslararası toplumun sessizliği, Gazze'deki insanların çaresizliğini daha da artırıyor. Filistin halkı, dünya kamuoyundan duyarlılık ve acil yardım bekliyor. Ancak şu ana kadar, bu çağrılara karşılık veren somut adımlar pek görünmüyor. Gaza'daki acil duruma bir çözüm bulunmadığı sürece, binlerce insan daha fazla acı çekmeye ve yaşam mücadelesi vermek zorunda kalacak.

Editör: Ömer Faruk