Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova'yı tanıttıkları AK Parti belediyeciliğiyle hizmetleri artırarak devam ettireceklerini belirtti.

Yalova Belediyesi ziyaretinin ardından açıklama yapan Bakan Uraloğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna katılacak Kurtarma 17 ve Kurtarma 18 römorkörlerinin teslim törenine katıldığını hatırlattı. Yaptıkları hizmetlere değinen Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü'nün bitmesiyle tersanenin büyüdüğünü ve uluslararası gemilerin üretildiği bir merkez haline geldiğini belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin yapımını tamamlayarak hizmete açtıklarını, bununla birlikte uçak iniş kalkışlarının daha kısa süreceğini ve taksi yolunda bekleme olmayacağını aktardı.

Bölünmüş yol uzunluğunu artırdıklarını ve altyapı çalışmalarını genişlettiklerini dile getiren Uraloğlu, Çınarcık-Armutlu yolu projesinin büyük bir kısmını bitirdiklerini, eksik kalan bölüm için önümüzdeki ay ihaleye çıkacaklarını belirtti.

ABD Atlanta Havalimanı'nda İki Yolcu Uçağı Çarpıştı ABD Atlanta Havalimanı'nda İki Yolcu Uçağı Çarpıştı

Yalova'daki çevre yolu projesi için önümüzdeki ay ilan yapacaklarını ve 2024'ün ilk aylarında projeye başlayacaklarını açıklayan Bakan Uraloğlu, bu projelerin şehir içi trafiği rahatlatmayı ve altyapıyı güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ayrıca, son fırtınalarda zarar gören balıkçı barınakları ve kıyı yapılarıyla ilgili tespitler yapıldığını ve bu alanların yatırım programına alınacağını belirtti.

Ziyarete Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü de katıldı.

Editör: Ömer Faruk