Güncel

Ulusal Vefa Programı'yla 127 bin 720 yaşlı ve engelliye ulaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ulusal Vefa Programı ile bu yıl içerisinde 127 bin 720 yaşlı ve engelli vatandaşın temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşıladı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı'nın bu yıl içinde 127,720 yaşlı ve engelli vatandaşın temel ve hayati ihtiyaçlarını karşıladığını açıkladı.

Bakan Göktaş, programın, kendi öz bakımını yerine getiremeyen, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik olduğunu ve onları yalnız bırakmadıklarını ifade etti.

Programın sürdürülmesinde 7,062 personelin katkısının olduğunu belirten Bakan Göktaş, "Bu yıl içinde Ulusal Vefa Programı kapsamında 127,720 yaşlı ve engelli vatandaşın evdeki temel ihtiyaçlarını karşıladık. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın evlerini düzenli olarak ziyaret ederek temizliklerini sağladı. Bu süreçte ülke genelinde uygulanan destek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bu yıl toplamda 1.6 milyar TL kaynak aktardık." açıklamasında bulundu.

Programın öncelikli hedefinin ihtiyaç sahibi vatandaşlar olduğunu belirten Bakan Göktaş, "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hareket ediyoruz. 60 yaş üstü kişilerin ve yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanların yaşadığı hanelerde öncelikli olarak ihtiyaçları gideriliyor." şeklinde konuştu.

Her vatandaşın ihtiyaçlarına odaklanarak sosyal hizmet faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Bakan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız. Sosyal hizmet modellerimizi ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.