Abone Ol

Üniversitelerle ilgili kararlar Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitüler kurulurken, bazı akademik birimler kapatıldı ve bazılarının isimleri değiştirildi.

Üniversitelerle ilgili kararlar Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde ise Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Uygulamalı Bilimler Fakültesinin de kapatılmasına karar verildi.

Karar kapsamında bazı akademik birimlerin adları da değiştirildi. Batman Üniversitesindeki İslami İlimler Fakültesinin adı “İlahiyat Fakültesi”, Gebze Teknik Üniversitesindeki Bilişim Teknolojileri Enstitüsünün adı “Yapay Zekâ Enstitüsü” oldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesindeki Uygulamalı Bilimler Fakültesinin adı ise “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi” olarak değiştirildi.