Dünya

Ünlü Oyuncu Hunter Schafer, Gazze İçin Yapılan Protestoda"Ateşkes, hemen şimdi" çağrısı yaparken Tutuklandı

Bütün dünyanın dikkati Gazze'deki insanlık dramına odaklanmış durumda. Yaklaşık beş aydır devam eden İsrail saldırılarına karşı direnen Gazze halkı, bombalardan kaçarken açlık ve susuzlukla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'in bir televizyon programında dondurma yerken ateşkesle ilgili bilgi vermesi, uluslararası basında büyük tepkilere neden oldu. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın konuk olarak katıldığı talk show binasının önünde toplanan kalabalık bir grup tarafından düzenlenen Gazze protestosuna Euphoria dizisiyle tanınan ABD'li oyuncu Hunter Schafer da katılarak tutuklandı.

Abone Ol

Haber Merkezi-ABD'li genç yıldız oyuncu Hunter Schafer, Euphoria ve Hunger Games gibi ünlü yapımlarla tanınan bir isim olarak Gazze için düzenlenen protestoya katıldı ve polis tarafından tutuklandı.

25 yaşındaki oyuncu, Jewish Voice for Peace (Barış İçin Yahudi Sesi) adlı grup ile birlikte Joe Biden'ın katıldığı bir talk show'un çekildiği binanın önünde yapılan Gazze protestosuna iştirak ettiği için gözaltına alındı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, dondurma yedikten sonra konuk olduğu Late Night with Seth Meyers adlı talk show'un çekildiği binanın önünde toplanan grup, ellerinde pankartlar ve yüzlerindeki maskelerle ateşkes çağrısında bulundu. Yaklaşık 100 kişilik bu grup, Joe Biden'ın programa katılmasını engellemeye çalıştı.

Hunter Schafer, protesto sırasında üzerinde "Ateşkes, hemen şimdi" yazılı siyah bir tişörtle Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

New York Polisi, Hunter Schafer dahil olmak üzere 30 protestocunun tutuklandığını duyurdu.