Dünya

UNRWA Gazze Direktörü: İsrail Donanması Gıda Konvoyunu Vurdu, İnsani Yardımlar Engelleniyor

UNRWA Gazze Direktörü Matthias Schmale, İsrail donanmasının Gazze'nin kuzeyine götürülmek üzere olan bir gıda konvoyunu vurduğunu açıkladı. Bu olayın ardından insani yardımların bölgeye ulaştırılmasının daha da zorlaştığına dikkat çekti.

Abone Ol

Görsel Haber-UNRWA Gazze Direktörü White, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de bu sabah Gazze'nin kuzeyine götürülmeyi bekleyen bir gıda konvoyu İsrail donanması ateşiyle vuruldu." ifadeleriyle, İsrail'in Gazze'deki insani yardım faaliyetlerine yönelik son saldırısını duyurdu. Bu açıklamanın ardından, İsrail'in Refah Sınır Kapısı'nın yerini değiştirmeye yönelik girişimlerini de kınadı.

Filistin'deki gerilimlerin ortasında, White'ın ifadeleri büyük önem taşıyor. White, saldırı sonucunda gıda konvoyuna ait herhangi bir yaralanma olmadığını açıkladı. Ancak, insani yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılmasının önündeki engellerin giderek arttığını belirtti.

UNRWA, White'ın açıklamasını paylaşarak "Ateş altında insani yardım ulaştıramayız." ifadeleriyle, Gazze'nin kuzeyi dahil olmak üzere her yerde kalıcı ve güvenli insani erişime acil ihtiyaç olduğunu vurguladı. İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon kişinin yerinden olduğuna ve bölgeye insani yardımların yeterince ulaştırılamadığına dikkat çekti.

Bu saldırıların etkisiyle, Gazze'de özellikle kuzey bölgelerinde yaşayan Filistinlilerin gıda sıkıntısı çektiği belirtiliyor. Bu nedenle, insanlar un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başlamış durumda. Bu durum, Gazze'deki insani krizin boyutlarını daha da vurguluyor ve uluslararası toplumun acil yardım çağrılarına daha fazla yanıt vermesini gerektiriyor.

Haber Merkezi