UNRWA, Gazze'de temiz suya erişimin her geçen gün zorlaştığına dikkat çekerek, "Gazze'de her gün, sadece ekmek ve su bulmak için bir mücadele günü" ifadesini kullandı. Açıklamada, temiz su eksikliğinin daha fazla insanın yoksulluk ve hastalık nedeniyle kaybedilmesine yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Binlerce kişinin az sayıda duş kabini ve tuvaleti paylaştığına vurgu yapılan açıklamada, duş alamamanın neden olduğu uyuz ve cilt hastalıklarının yayıldığı belirtildi. UNRWA'nın İletişim Sorumlusu Temara er-Rifai'nin verilerine göre, Gazze'de "her 2 bin kişiye bir duş kabini ve her 500 kişiye bir tuvalet düştüğü" ifade edildi.

Rifai, Gazze'deki durumu "tamamen umutsuz" olarak tanımlayarak, İsrail ordusunun yerinden edilen ailelerin sığındığı UNRWA'ya ait merkez ve binalara 270'ten fazla saldırı düzenlendiğini ve bu saldırılarda 372 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ise daha önce yaptığı açıklamada, "UNRWA, Gazze'deki insani yardım çalışmalarının bel kemiğidir. Tüm üye ülkelerden, UNRWA'nın hayati önem taşıyan çalışmalarını sürdürmesi için destek vermelerini talep ediyorum." şeklinde konuşmuştu.

Editör: Ömer Faruk