Haber Merkezi- Klaus, UNRWA Lübnan Ofisi Müdürü olarak yaptığı açıklamada, kuruma finansmanın dondurulmasının yeniden değerlendirilmesi için bağışçıların çağrısını umut ettiklerini belirtti.

Klaus, nakit akışı sorunları yaşamamaları ve hizmetlerin kesintisiz olarak devam etmesi gerektiğini, aksi takdirde "alternatif planlarının olmadığını" belirtti. Ayrıca, finansmanın sürmemesi durumunda UNRWA'nın bağışçı ülkelere nakit sıkıntısı yaşadığının ilk işareti olacağını ve bu durumun yılın ilk çeyreğinde sağlanamayacak ilk hizmet olacağını vurguladı.

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin, işgalci siyonist rejimin hedef göstermesinin ardından 26 Ocak'ta UNRWA'ya sağlanan fonları durdurduklarını açıkladı.

UNRWA, 1949'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun kararıyla kuruldu ve adil bir çözüme kadar Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki beş faaliyet alanında mültecilere yardım ve koruma sağlamakla görevlendirildi.

Editör: Ömer Faruk