CNN'in aktardığına göre, Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir bölgede gerçekleşen saldırıda 3 Amerikan askeri öldü, yaklaşık 24 asker ise yaralandı. Yetkililer, Gazze'deki işgal soykırımının başlangıcından bu yana ABD kuvvetlerine yönelik saldırılarda ilk kez Amerikan askerlerinin öldüğünü belirtti. ABD Merkez Komutanlığı, saldırının Ürdün'ün kuzeydoğusundaki bir üssü hedef alan bir drone tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren gruplar tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Güçlerimizi hedef alan saldırının sorumlularından, uygun zamanda ve seçeceğimiz şekilde hesap soracağız." dedi. Pentagon ise durumu "Ürdün'de güçlerimizin maruz kaldığı tehlikeli bir tırmanış" olarak değerlendirdi. Ürdün hükümet yetkilileri ise saldırının Ürdün'de değil, Suriye sınırı yakınındaki Tanf üssüne yönelik olduğunu belirtti.

Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı

Irak'taki gruplar, Irak ve bölgedeki ABD işgal kuvvetleri ile Gazze halkına karşılık bir dizi operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı. Operasyonlarda ABD'nin Şeddadi, Rukban ve Tanf üsleri ile işgal altındaki Filistin topraklarındaki Zevulun deniz üssünün İHA'lar kullanılarak hedef alındığı ifade edildi.

Editör: Ömer Faruk