Görsel Haber - Falcon 9 roketi ile fırlatılan Dragon kapsülü, 4 kişilik mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yol alıyor. Uzayda geçirecekleri 14 gün boyunca, bir dizi bilimsel deney gerçekleştirecekler.

Uzay yolculuğu, yaklaşık 1,5 gün sürecek ve Dragon kapsülü, her şey yolunda giderse yarın öğle saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenecek. Astronotlar, istasyondaki 7 diğer astronot tarafından karşılanacak.

Uzayda geçirecekleri 14 gün boyunca, mikro yer çekimi ortamında çeşitli bilimsel çalışmalar yapacaklar. Bu deneyler, uzay uçuşunun insan sağlığı ve hastalıkları üzerindeki etkilerinden, yeni nesil alaşımlara kadar geniş bir yelpazede olacak.

Alper Gezeravcı, bu süreçte biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik alanlarında 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek. Bu çalışmalar, TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA işbirliğiyle koordineli bir şekilde yürütülecek.

Brasco'nun Valorant'taki Optimum Ayarları Brasco'nun Valorant'taki Optimum Ayarları

Uzayda geçirdiği süre içinde Alper Gezeravcı, zaman zaman uzay üssünden dünyaya seslenerek uzaydaki deneyimlerini paylaşacak. Bu süreçte elde edilecek veriler, gelecekteki uzay misyonları ve bilimsel çalışmalar için önemli bilgiler sunacak.