Haber Merkezi - Yapılan araştırmada, Danimarka'da 1996-2002 yılları arasında 66.738 hamile kadının verileri analiz edildi. Hem et hem de sebzeden beslenenlerle karşılaştırıldığında, vegan kadınların bebeklerinin ortalama yarım kilo daha hafif olduğu belirlendi. Vegan ve vejetaryen annelerin hamileliklerinin ortasında yapılan ankete dayanarak protein alımlarının daha düşük olduğu, bu durumun da zayıf doğumlarla ilişkilendirilebileceği ortaya çıktı.

Kulak Sağlığına Dikkat: Zarar Verebilecek 7 Etken Kulak Sağlığına Dikkat: Zarar Verebilecek 7 Etken

Araştırmacılar, vegan kadınların hamilelik sürelerinin ortalama 5,2 gün daha uzun sürdüğünü tespit etti. Bilim insanları, vegan ve vejetaryen beslenmenin popülerliğinin artması üzerine bu konuda bir araştırma yapma kararı aldıklarını açıkladılar. ABD'de ise nüfusun yaklaşık yüzde 5'inin vejetaryen, yüzde 4'ünün ise vegan diyeti takip ettiği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, hamile kadınlara günlük 70 gram protein tüketmelerini önerirken, vegan ve vejetaryen annelere özellikle demir, B12 vitamini, D vitamini, kalsiyum ve iyot açısından zengin besinleri almaları konusunda uyarıyor. Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) ise ABD'deki doğumların yüzde 5 ila yüzde 8'ini etkilemektedir.