Şifre Paylaşımı Aile Üyeleriyle Mümkün! Şifre Paylaşımı Aile Üyeleriyle Mümkün!

WhatsApp'ın popüler anlık mesajlaşma uygulamasının web beta sürümüne yeni bir güvenlik katmanı ekleneceği duyuruldu. Bu katman sayesinde kullanıcılar, özellikle iş yerlerinde en üst düzeyde gizlilik sağlayabilecekler.

EKRAN KİLİDİYLE GÜVENLİK ARTIYOR
WhatsApp Web'in 2.2333.11 kodlu beta sürümünde keşfedilen bu yeni özellik, uygulamaya ekran kilidi özelliği getiriyor. Bu özellik, basitçe açıklamak gerekirse, WhatsApp ekranının açılması için bir şifre girmeyi gerektirecek. Şifre girilmediğinde, WhatsApp ekranı erişilemez olacak. Bu sayede, belirlenen şifre olmadan WhatsApp'a erişim sağlanamayacak.

Şu an için bu yeni güvenlik katmanı, beta sürüm kullanıcıları tarafından test edilebiliyor. Kullanıcılar, "Gizlilik" ayarları bölümünden bu özelliğe erişebilecekler. "Ekran Kilidi" seçeneğini seçtiklerinde, bir şifre belirlemeleri istenecek. Belirlenen şifre, WhatsApp Web sayfasını her açtıklarında girmeleri gerekecek. WhatsApp Web için bu ekran kilidi özelliğinin yakın bir zamanda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ancak, özelliğin masaüstü sürüme geleceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: Ömer Faruk