Haber Merkezi-Yalova'nın geçmişte sosyal yaşamında önemli bir yere sahip olan Donanma Tesisleri, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na iade edildi. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, konuyla ilgili bilgi vererek tesisin vakıftan kiralandığını ve bir süre önce işletmesinin ihaleye çıkarıldığını belirtti. İhaleyi kazanan firmanın sözleşme imzalamaması nedeniyle işletme ihalesinin iptal edildiğini vurgulayan Tutuk, tesisin Yalova'ya yeniden kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yalova Çiçek Cafe Sosyal Tesislerinin hazırlıkları sürüyor. Yalova Çiçek Cafe Sosyal Tesislerinin hazırlıkları sürüyor.

Tutuk, "Donanma Tesisleri 4-5 yıldır atıl durumda. Orası bir kiracısı ve işletmecisi bulunuyordu. Ancak belediye olarak burayı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'ndan kiraladık. Orada bir sosyal tesis yapabilmemiz için işletmecisinin çıkması gerekiyordu. İhaleye çıktık fakat ihaleyi alan firma sözleşme imzalamadı. Bu nedenle Donanma Tesisleri Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na iade edildi. Dolayısıyla şu anda belediye olarak orada herhangi bir çalışma yapma veya tesis kurma imkanımız bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

Donanma Tesisleri'nin bakım ve onarımdan geçerek yeniden ihaleye çıkabileceğini belirten Tutuk, vakfa iade ettikleri için tesisin tekrar Yalova Belediyesi'ne kiralanıp kiralanmayacağının belirsiz olduğunu ifade etti. Ancak Yalova'nın tekrar kazanılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk