Yalova Belediyesi'nde meydana gelen 23 milyon liranın üzerindeki paranın zimmete geçirilmesiyle ilgili davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, mali hizmetler çalışanı Reşat Elgin'e toplam 45 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Eski Belediye Başkanı Vefa Salman'a 1 yıl 8 ay, eski Belediye Başkanı Yakup Koçal'a ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Davada bulunan 38 sanıktan 18'i hapis cezası aldı. Müteahhit Bekir Bilgi'ye 20 yıl 6 ay, dönemin başkan yardımcısı Halit Güleç'e ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yalova Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturması çerçevesinde görülen davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Eski başkanlar Vefa Salman ve Yakup Koçal davaya katılmadı. Diğer sanıklar ve avukatları ise duruşmada hazır bulundu. Sanıklar ve avukatları savunmalarını sundu. Mahkeme, davanın ardından kararını açıkladı.

Mali Hizmetler personeli Reşat Elgin'e zincirleme nitelikli zimmet, zincirleme resmi belgede sahtecilik ve irtikap suçlamalarından toplam 45 yıl 3 ay hapis cezası verdi ve hükmen tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca, müteahhit Bekir Bilgi'ye 20 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, eski başkanlar Vefa Salman ve Yakup Koçal hakkında nitelikli zimmet suçundan beraat kararı verdi. Ancak Salman'a zimmet suçunun ihmalinden 1 yıl 8 ay, Yakup Koçal'a ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Dönemin belediye başkan yardımcısı Halit Güleç hakkında zimmet suçundan 2 yıl 1 ay, irtikap suçundan ise 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Davada bulunan Tuncay Doğan, Taner Tan, Emrah Gök ve Cüneyt Özçomak'a zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçundan toplam 5 yıl 11 ay 25 gün hapis cezası verildi. Cem Dindar, Abdulnasır Gölbaşı ve Sabri Aksoy ise zimmet suçundan 2 yıl 7 ay, resmi belgede sahtecilik suçundan da 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 4 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Hakan Çelik, Ali Ragıp Akay, Sinem Çakalasma ise zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçlarından toplamda 10 yıl hapis cezası aldı. Bahar Taşkömür hakkında ise irtikap suçuna yardımdan 2 yıl 1 ay ceza verildi.

Boykot Hassasiyeti Olanlar İçin: Boykot Dedektifi Uygulaması Yeni Sürümüyle Yayında! Boykot Hassasiyeti Olanlar İçin: Boykot Dedektifi Uygulaması Yeni Sürümüyle Yayında!

Mahkeme heyeti Kartal Özgür Barutçu'ya zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçundan 7 yıl 9 ay ceza kararı açıkladı. Dönemin Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ise zimmet suçunda kasıt olmadığı gerekçesiyle beraat etti, ancak ihmalden dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Davada diğer sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Editör: Ömer Faruk