Yalova

Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne Ümit Bitirik Atandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yalova Emniyet Müdürü Salih Gözüm merkeze çekilirken, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik Yalova Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararlar doğrultusunda, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Salih Gözüm, merkeze çekildi. Yerine ise Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik atandı. Ümit Bitirik’in önümüzdeki günlerde Yalova’ya gelerek yeni görevine başlaması bekleniyor.

Görev süresi boyunca Yalova’da özellikle uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem veren Salih Gözüm, kentteki güvenlik ve huzur ortamının sağlanmasında önemli çalışmalara imza attı. Gözüm'ün yerini devralacak olan Ümit Bitirik, kariyeri boyunca çeşitli il ve birimlerde önemli görevlerde bulundu.

Ümit Bitirik Kimdir?
1971 yılında Kırşehir’in Kaman ilçesinde doğan Ümit Bitirik, 1989 yılında Polis Koleji’nden, 1993 yılında ise Polis Akademisi’nden mezun oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Daire Başkanlığı, Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Denizli Emniyet Müdürlüğü gibi çeşitli illerde ve birimlerde görev yapan Bitirik, ayrıca Asayiş Daire Başkan Yardımcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.

2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Ümit Bitirik, Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve ardından Burdur İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Bitirik, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.