Haber Merkezi-Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı ve Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Işılak, yazılı bir açıklama yaparak kantin işletmecilerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti. Işılak, okulların açılmasıyla birlikte kantin işletmecilerinin sevinçli olduğunu ancak son zamanlarda tedarikçi firmaların fırsatçılık ve stokçuluk yaptığını belirtti.

Yalova Belediyesi Dere Mahallesi’nde Yeni Parke Yol Çalışmasına Başladı Yalova Belediyesi Dere Mahallesi’nde Yeni Parke Yol Çalışmasına Başladı

Tedarikçi firmaların okul logolu ürün üretmediğini, ürün kalmadı, fiyat geçişi olduğu gibi bahanelerle her hafta düzenli olarak zam yaptıklarını ve kantin işletmecilerini mağdur ettiklerini ifade eden Işılak, iyi niyetli tedarikçi ve toptancıları tenzih ederek, bu durumu art niyetli ve fırsatçılık olarak gördüklerini dile getirdi.

Bu hassas süreçte birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, ucuz işlere tenezzül eden fırsatçıların yanlış yolda olduğunu belirten Işılak, Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu olarak, kantin işletmecilerinin sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ayrıca pandemi döneminde kantin işletmecilerinin ve çalışanlarının en çok mağdur olan meslek kollarından olduğunu, hak ettikleri desteği alamadıklarını ve kantinlerde satılan ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Işılak, kantin ürünleri fiyatlarının düşürülmesi için çalışmalar yaptıklarını ve kantin işletmecilerinin ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Editör: Ömer Faruk