Yalova

Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı, Altının Yükselişindeki Nedenleri Açıkladı:“Altının gram fiyatı 3 bin TL’leri görecek”

Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Sıtkı Pakçay, altın fiyatlarındaki yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğini ve gram altın fiyatının 3 bin lira seviyelerini görmesinin beklendiğini belirtti. Pakçay, yastık altında altını bulunan vatandaşlara ise yılsonuna kadar beklemeleri tavsiyesinde bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi-Altın gram fiyatı rekorlarını ardı ardına kırıyor. Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Sıtkı Pakçay, altındaki bu hareketliliği değerlendirerek vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Pakçay, altını güvenli bir liman olarak gören vatandaşların talepleri ve rezervlerini tamamlamak isteyen bankaların altına yönelmesinin ons fiyatını yükselttiğini belirtti. Bu durumun da altın fiyatlarını artırdığını ifade etti.

Pakçay, "Altının yükselişindeki temel neden alternatifinin bulunmamasıdır. Vatandaşlar, enflasyon karşısında birikimlerini korumak için altını güvenli bir liman olarak gördükleri için altın alımına yöneliyorlar. Son zamanlarda dünya bankaları da altın rezervlerindeki açıklarını kapatmak için altın alımı yapmaya başladılar. Bu da altının ons fiyatında ciddi bir yükselişi beraberinde getirdi" şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarında yükselişin devamını beklediklerini belirten Pakçay, gram altın fiyatının yıl sonunda 3 bin lira seviyelerini görmesini beklediklerini dile getirdi. Yastık altında altını olanların satış yapmamaları ve pozisyonlarını korumaları tavsiyesinde bulunan Pakçay, "Altının gram fiyatının nisan ayında 2 bin 500 lira seviyelerini görmesi gibi bir beklenti var. Yıl sonuna kadar bu fiyatın 3 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor. Yılbaşı için altının gram fiyatı için 2 bin liralardan bahsediliyordu. Bu oran görüldü ve aşıldı. Tasarrufa yönelik hareket etmek isteyen vatandaşlar kesinlikle altına yönelsinler. 24 ayar gram altın önemli bir yatırım aracıdır. Yastık altında altını olanlara tavsiyemiz, şu anda satmamaları ve pozisyonlarını bozmamaları olacaktır" dedi.