Haber Merkezi- Yalova'da üniversite yerleşkesinde başlatılan Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı'nın inşası, ülke genelindeki ekiplerin hizmetine sunulacak. Bu merkez, aynı anda 6 tatbikatın yapılabileceği bir kapasiteye sahip olacak.

Marmara Depremi'nin en çok etkilediği illerden biri olan Yalova'da, arama kurtarma çalışmalarına dair farkındalık artıyor. Örnek proje olarak gösterilen eğitim alanı, bu farkındalığı daha da artıracak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yalova Valiliği ve Yalova Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen bu proje kapsamında, deprem başta olmak üzere su altı kurtarma, derin ve yüksek kurtarma, yangın, trafik, çadır yapımı gibi konularda uygulamalı eğitimler düzenlenecek.

Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, bu eğitim alanının Türkiye'nin dört bir yanından insanların gelerek farklı alanlarda eğitim alma imkanını artıracağına inanıyor.

Yalova Belediyesi Dere Mahallesi’nde Yeni Parke Yol Çalışmasına Başladı Yalova Belediyesi Dere Mahallesi’nde Yeni Parke Yol Çalışmasına Başladı

Bahçekapılı, projenin sadece kurtarma üzerine değil, birden fazla etkinliği bir arada sunmayı hedeflediğini belirtiyor. Bu merkez, afet sonrası kurtarma faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak.

Editör: Ömer Faruk