Güncel

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya: Gazze'deki İnsanlık Dışı Savaşla Yüzleşmeliyiz

Vali Dr. Hülya Kaya, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde yayımladığı mesajında, Filistin'deki sistematik soykırıma dikkat çekerek, insan hakları ve özgürlüklerin göz ardı edildiği Gazze'deki acı gerçekle yüzleşme çağrısı yaptı.

Abone Ol

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, Filistin'deki Gazze şehrinde devam eden insanlık dışı savaşa vurgu yapıyor. Mesajında, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Beyannamesi'nin 75. yılında, Gazze'de yaşanan zulmün gölgesinde olduklarına dikkat çekiyor.

Vali Kaya, Türk milletinin tarih boyunca mazlumların yanında durduğunu ve bu geleneği devam ettiklerini belirtiyor. Filistin'de sistematik bir şekilde soykırıma maruz kalan Gazzelilere karşı duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Mesajında, temel hakların ve özgürlüklerin ihlal edildiği, özellikle kadın ve çocukların hedef alındığı savaş suçlarına dikkat çekiyor.

Dünya genelinde Gazze için bir araya gelen insanların sayısının arttığını ve bu durumun umut verici olduğunu ifade eden Vali Kaya, bu karşı duruşun sadece kelimelerle değil, eylemlerle desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. İnsan haklarının evrenselliğine vurgu yaparak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, yaşam hakkının gasp edilmediği, zulmün son bulduğu bir dünya temennisinde bulundu..