Yalova’da 10 Bin Öğrenci Uyum Haftasında Ders Başına Geçti Yalova’da 10 Bin Öğrenci Uyum Haftasında Ders Başına Geçti

Haber Merkezi- Yalova'da yaşayanların turizm alanında uzun vadeli stratejiler geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Kaya, Yalova'nın eşsiz güzelliklerine sahip olduğunu ve bu potansiyeli daha etkin bir şekilde değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

Yalova'da turizmin geliştirilmesi amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen "Yalova Turizm Çalıştayı", Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Kaya, çalıştayda yaptığı konuşmada, göreve geldikten sonra kentin turizmini geliştirmeyi öncelikli hedef olarak belirlediklerini belirtti.

Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için mevcut master planlarını güncellemek ve altyapı eksikliklerini gidermek gibi somut adımlar atacaklarını açıklayan Kaya, şehrin turizm destinasyonu olarak tanınmasını en üst düzeyde hedeflediklerini ifade etti.

Vali Kaya ayrıca, Yalova'nın ekoturizm açısından önemli bir konuma sahip olduğunu ve bu alanda yapılabilecek çalışmaların kentin turizm çeşitliliğini artıracağını dile getirdi.

Çalıştay, turizm alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcilerinin sunumlarıyla son buldu. Katılımcılar arasında CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, YTSO yönetimi, kurum müdürleri ve sektör temsilcileri de yer aldı.

Editör: Ömer Faruk