Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ildeki çiçek üreticilerini ziyaret ederek sektör hakkında bilgi aldı. Ziyaret kapsamında Tuğtekin Çiçekçiliği'ni gezen Vali Kaya, antoryum ve kesme orkide üretimi yapan işletmenin sahibi ile istişarede bulundu. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da Vali Kaya'ya bu ziyarette eşlik etti.

Vali Kaya, Yalova'nın orkide üretiminde Türkiye genelinde birinci sırada yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Yalova'nın ülkedeki ilk ve tek genden orkide üretim tesisi ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Daha sonra S.S. Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifini ziyaret eden Vali Kaya ve Suat Parıldar, burada üretilen çiçeklerin perakendeciye ulaşma sürecine şahitlik ettiler. Mezat katılımıyla çiçek satın alma heyecanına ortak olan Vali Kaya, çiçek satıcılarıyla rekabet etti.

Yalova’da 10 Bin Öğrenci Uyum Haftasında Ders Başına Geçti Yalova’da 10 Bin Öğrenci Uyum Haftasında Ders Başına Geçti

Vali Kaya, Yalova'nın çiçek üretimi konusunda ülkenin önemli bir merkezi olduğuna dikkat çekerek, çiçek üreticilerini tebrik etti. Çiçek sektörünün il ekonomisine sağladığı maddi gelir, istihdam ve ihracat gibi katkılarına vurgu yaptı. Ayrıca, çiçek sektörünün daha da gelişmesi ve büyümesi için desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Editör: Ömer Faruk