Ekonomi

Yalova’da Bir İlke Daha İmza Atıldı

Çiftlikköy Belediyesi, Yalova'da Atık Getirme Merkezi ile Çevreci Bir Adım Attı...

Abone Ol

Çiftlikköy Belediye Başkanı, Yalova'nın çevre dostu uygulamalara liderlik etmek adına "Yalova'da bir ilk" olarak nitelendirdiği atık getirme merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Çiftlikköy Belediyesi tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden onay alarak kurulan tesis, evlerden toplanan geri dönüşebilir atıkları kabul edecek.

Başkan, tesisin sadece atık toplama değil aynı zamanda kompost üretim tesisi ve sıfır atık eğitim atölyesi de barındırdığını belirtti. Bu tesisin öğrencilerle bilinçlendirme etkinliklerine ev sahipliği yapacağını ve kendi ürettikleri organik toprağı paketler halinde hediye edeceklerini ifade etti.

Atık Getirme Merkezi'nde toplanacak atıklar arasında kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve akümülatör, ve bitkisel atık yağlar bulunacak. Başkan Silpagar, bu uygulama ile çevreyi kirletici atık maddelerin azaltılmasına yardımcı olacaklarını, ayrıca evlerde biriken geri dönüştürülebilir atıkların tesise getirilerek enerji tasarrufu sağlanacağını vurguladı.