Yalova Kapalı Pazaryeri'nde her Perşembe günü kurulan bit pazarı, Yalovalıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Halk arasında 'Perşembe pazarı' veya 'Roman pazarı' olarak bilinen bu pazar, her yaştan ve her kesimden yüzlerce vatandaşın ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla karşılamasına olanak tanıyor. Pazarda ikinci el kıyafetlerden antika eşyalara, elektronik aletlerden takılara, ayakkabılardan ev dekorasyon ürünlerine kadar birçok farklı ürün satışa sunuluyor.

Özellikle hayat pahalılığının artmasıyla birlikte vatandaşlar, bit pazarını tercih ederek bütçelerine uygun alışveriş yapma fırsatı buluyor. Örneğin, giysi ürünlerindeki zamların etkisiyle birçok kişi, ikinci el kıyafetleri tercih ediyor.

Bit pazarına alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş, yaptığı açıklamada, "Sürekli artan zamlar nedeniyle mağazalardan alışveriş yapmak resmen hayal oldu. Buraya gelerek ihtiyaçlarımızı uygun fiyatlarla karşılayabiliyoruz. Özellikle mutfak eşyaları gibi ürünleri bit pazarında bulmak mümkün" dedi.

Yeşil Körfez'den Su Tasarrufu Uyarısı! Yeşil Körfez'den Su Tasarrufu Uyarısı!

Bit pazarında tezgah açan bir esnaf ise, "Eski zamanlara göre ikinci el ürünler daha çok tercih edilmeye başlandı. Artan hayat pahalılığı, insanları bütçe dostu alternatiflere yönlendirdi. Bu nedenle Perşembe günleri sabahın erken saatlerinde pazarda yoğunluk başlıyor" şeklinde konuştu. Bit pazarı esnafı, temiz ve güzel ürünler arayanları, pazara sabah erken saatlerinde gelmeleri konusunda tavsiyede bulundu.