15 Şubat 2024 tarihinde Altınova ilçesinde, telefonla kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, A.K.'yi 650 bin lira dolandırmıştı. Kocaeli'de 4 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda, olayın 4 şüphelisi yakalandı ve adli makamlara sevk edilerek tutuklandı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda teknik inceleme ve araştırmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucunda, M.N.A., M.E.Y., R.A. ve Ö.T.'nin de dolandırıcılık olayıyla ilişkili oldukları ve İstanbul'da bulundukları belirlendi. 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla, İstanbul'da kaldıkları otelde yakalanan 4 şüpheli Yalova'ya getirildi. Zanlıların üzerinde ve otel odalarında yapılan aramalarda, dolandırıcılık olayından elde edildiği düşünülen 7 bin 720 TL para ile dolandırıcılıkta kullanıldığı değerlendirilen 8 cep telefonuna el konuldu.

Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından M.E.Y., R.A. ve Ö.T. tutuklandı. M.N.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylelikle, dolandırıcılık soruşturması kapsamında tutuklu sayısı 7'ye yükseldi.

Yalova Aronyası Coğrafi İşaret Denetimlerinde Süreklilik Yalova Aronyası Coğrafi İşaret Denetimlerinde Süreklilik

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk