Haber Merkezi- Yalova Merkez Camii'nde düzenlenen ödül törenine Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, diyanet personeli ve birçok veli katıldı.

Yalova Belediyesi Dere Mahallesi’nde Yeni Parke Yol Çalışmasına Başladı Yalova Belediyesi Dere Mahallesi’nde Yeni Parke Yol Çalışmasına Başladı

Tören sırasında konuşan Yalova Asiller Spor Kulübü Başkanı Yavuz Tınaz, bu yıl projeye 250 çocuğun kaydolduğunu belirtti. Tınaz, "Çocuklar 10 gün boyunca namazlarını camide veya evlerinde kılarak puan kazandılar.

Kıldıkları namazları özel sayfalarından işaretlediler. Proje sonunda, 380 ve üzeri puan kazanan kız çocukları ile 400 ve üzeri puan kazanan erkek çocukları arasında çekiliş yapıldı" dedi.

Çekilişte ödül kazanan 95 çocuğa Ufka Yolculuk yarışmasında Eğitici oyun seti hediye edildi. Törenin devamında çocuklar, cami içinde kişisel beceri ve yarışmalı oyunlar oynayarak keyifli zaman geçirdiler.

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, konuşmasında camilerin sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda eğitim ve kültür merkezleri olduğunu vurguladı. Yılmaztürk, "Haydi Çocuklar Camiye projesi, çocuklarımızın camilerle buluşmasını ve camiye olan sevgilerini artırmayı amaçlayan güzel bir proje. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenci aileleri ise projenin oldukça faydalı olduğunu belirterek Yalova Asiller Spor Kulübü ve Yalova Müftülüğü'ne teşekkür ettiler.

Editör: Ömer Faruk