Yalova

Yalova'da KAFES-47 Operasyonu kapsamında yapılan operasyonda 3 kişi tutuklandı

Yalova merkezli olarak dört ilde gerçekleştirilen KAFES-47 Operasyonu'nda 'Çakar' olarak bilinen suç örgütünden gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı.

Abone Ol

Haber Merkezi-Alınan bilgilere göre, Yalova'nın Altınova ilçesinde oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan kişilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu tespit edildi. Fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşları borçlandırarak tefecilik suçu işledikleri belirlenen örgüte yönelik polis operasyon düzenledi. Yalova merkezli Sakarya, Kocaeli ve Bursa illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, ‘Çakar’ olarak bilinen örgütün elebaşlarından Y.Ç. ve E.Ç. dahil olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, 4 adet menşei belirsiz 7,65 ve 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği, bin 369 adet 7,65 mm ile 9 mm çaplarında fişek, 39 adet kurusıkı tabanca fişeği, borçlulara ait 22 adet gizlenmiş senet, 18 adet gizlenmiş çek, 9 adet örgüt lideri tarafından çeşitli kişilere verilmiş tapu, 4 adet firma kaşesi, borçlulara ait el konulan araca ait 2 adet plaka, iş yerinde gizlenmiş 550 bin TL nakit para, 17,26 gram esrar, borçlulardan el konulan 1 adet elektrikli otomobil, borç takibinde kullanılan 2 adet ajanda ve çeşitli dokümanlar ile 15 adet dijital materyal ele geçirildi.

Tefecilik yapan çetenin, faiz borcu olan esnaflara baskı yaparak senet imzalattığı, borçların karşılığında bazen nakit para bazen de iş yerlerine ait malları, araçları, şirketleri ve gayrimenkulleri zorla ele geçirerek yağma suçu işlediği belirtildi. Çetenin 2014 yılından bu yana açılıp kapatılan şirket hesaplarının incelenmesi sonucunda yaklaşık 1 milyar TL tutarında haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen suç örgütünün elebaşları Y.Ç. ve E.Ç. ile E.K. tutuklandı. M.B., E.İ., M.D., H.B. ve G.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.