Haber Merkezi- Yalova'da, Türkiye Kamu-Sen Yalova Şubesi, Cevdet Aydın Parkı'nda basın açıklaması yaparak memurların sorunlarının çözüme kavuşturulmasını talep etti. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasi gündem ağırlıklı ilerlerken, Deviren, "Özellikle memur ve emeklilerimizin yaşadığı sorunlar ve beklentileri bu süreçte geri plana atılmamalı, milyonlarca vatandaşımızın geleceğini ilgilendiren konular seçim gündemiyle göz ardı edilmemelidir" dedi.

Deviren, "Emekliler mağdur edilmemeli" diyerek, 2023 yılı temmuz ayında yalnızca çalışan kamu görevlilerine ödenen 8 bin 77 TL'lik ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmamasının çalışma yaşamı ile emeklilik arasındaki bağın kopmasına neden olduğunu belirtti. Bu durumun memur emeklilerinin maaşlarını daha da düşürdüğünü ifade etti ve hükümetin 2024'ü emekli yılı olarak ilan ettiğini hatırlatarak, memur emeklilerinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Yalova'da 2024-2025 Eğitim Yılı İçin Yoğun Hazırlık Süreci Devam Ediyor! Yalova'da 2024-2025 Eğitim Yılı İçin Yoğun Hazırlık Süreci Devam Ediyor!

Ek gösterge sorununa da değinen Deviren, Cumhurbaşkanı'nın söz vermesine rağmen birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmemesini eleştirdi. Bu durumun memur ve emeklileri doğrudan etkilediğini söyleyerek, milyonlarca kişinin Cumhurbaşkanı'nın verdiği sözün hayata geçirilmesini beklediğini dile getirdi.

Ayrıca, 2023 yılında yürürlüğe giren uygulamayla ek gösterge sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü ancak birinci dereceye gelen memurların hala mağdur olduğunu belirten Deviren, bu konuda Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerinin seçim öncesinde verdiği taahhütlerin yerine getirilmesini talep etti.

Kamu görevlileri ve emekliler, Yalova'da seslerini duyurarak acil çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti ve ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması ile ek gösterge sorununa çözüm bulunması taleplerini dile getirdi.

Editör: Ömer Faruk