Yalova

Yalova’da Market Denetimleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, market denetimlerini kesintisiz sürdürüyor. Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, “Denetimlerimiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve adil ticaret şartlarını sağlamak adına kesintisiz devam edecek” dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi- Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, il genelindeki marketlerde fiyatları, son kullanım tarihlerini ve ürünlerin hijyenik koşullarda korunup korunmadığını denetlemeye devam ediyor. Denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıda ürünlerine ulaşabilmesi için kontrollerin titizlikle yapıldığını ifade etti.

Yaman, "Denetimlerimiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve adil ticaret şartlarını sağlamak adına kesintisiz devam edecek. İl genelinde gerçekleştirilen bu denetimlerle, gıda güvenliği konusunda asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Tarımsal Üretim Fiyat İstatistikleri (TÜFİS) ekibi, market fiyatlarını kayıt altına alarak TÜFİS sistemine veri olarak kaydetmeyi sürdürüyor. 2016 yılından bu yana yapılan çalışmalar kapsamında, günlük ortalama 555 adet olmak üzere toplamda 500 bine yakın veri girişi gerçekleştirildi.

Vatandaşlar da yapılan bu denetimlerden memnuniyetlerini dile getirerek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Denetimlerin, halkın güvenli gıdaya erişimini sağlamak açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.