Yalova

Yalova'da Memleket Partisi ve CHP Adayları, 2 Ay Arayla Aynı Projeyi Vaat Etti

Memleket Partisi'nin Başkan Adayı Fatih Elönü, "Mehmet Gürel'in bizim projelerimizi esas alması bizi mutlu eder" şeklinde konuştu.

Abone Ol

Haber Merkezi- Memleket Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Fatih Elönü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel'i, kendi projelerini örnek aldığı gerekçesiyle eleştirdi. Aday adaylığı sürecinde 'Yürüyen Tramvay' projesini tanıtan Elönü, aynı projeyi kendi paylaşımından 2 ay sonra vaat eden CHP'nin adayı Mehmet Gürel'e tepki gösterdi.

Elönü, 1 Ocak 2024 tarihinde tramvay projesini tanıtarak, "Bir dal için köşkü yürüten Atatürk’ün çocukları olarak hayallerimiz yeni yılda da hiç bitmeyecek. Yürüyen Köşk ile Yalova Üniversitesi arasında sahil şeridini kullanarak, Şarjlı Tramvay seferlerini başlatıp hem bir nebze şehir içi trafiğini azaltacağız hem de nostalji yaşayacağız. Adını da Ata’mızdan aldığımız ilhamla Yürüyen Tramvay koyacağız." şeklinde bilgi vermişti.

Gürel ise 1 Mart Cuma günü yaptığı açıklamada, "Halk otobüslerimiz yerine Yalova’daki minibüsçü esnafımızla birlikte elektrikli halk otobüslerimizi hizmete sokacağız. Ayrıca Yürüyen Köşk’ten üniversiteye kadar olan kısımda nostaljik tramvayı hizmete sokuyoruz ve bir müjde daha! Yalova’da her mahallemizden hastaneye ulaşımı ücretsiz bir şekilde sağlayacağız." dedi.

Elönü'nün paylaşımından tam 2 ay sonra Mehmet Gürel'in aynı projeyi vaat etmesi siyaset sahnesinde gerginliğe neden oldu. Fatih Elönü, Gürel'i eleştirerek, "Sayın Mehmet Gürel 'Müjde' diye verdiği projeyi görünce şaşırdım ama mutlu da oldum. Kendisinin bahsettiği projeleri daha aday adayı iken sevgili Yalovalılarla paylaştım. Kendisi ve ekibinin bizim projelerimizi esas alması bizi mutlu eder. Değerli Yalovalılar, Mehmet Gürel'in proje konuşmayan hatta sokağa çıkmayan başkan adayları bile projeler konuşmaya ve sokağa çıkmaya başladılar. İşte 'Neden aday oldunuz?' sorusuna bir cevap daha. Demokrasiyi gerektiği gibi uygularsanız her şey ve herkes çalışır. Sonuçta da kazanan halk olur. Biz kazanmak için ve Yalova'ya kazandırmak için yola çıktık! Halk Meclisimizden aldığımız güçle, önce depreme dirençli bir Yalova yaratacağız. Ulaşım, eğitim, sanat, kültür alanlarında halkımızla beraber tarih yazacağız tarih!" açıklamasında bulundu.