Yalova

Yalova’da Motosiklet Satışları Artışta: Yaz Aylarında Motosikletlere İlgi Artıyor

Abone Ol

Özellikle Yalova’da, motosiklet satışlarında dikkat çekici bir artış gözlemleniyor. Bu artışı daha yakından incelemek için Centaş Motor’s işletmesini ziyaret ettik ve işletme sahibi Emre Künen’den bilgiler aldık.

Yoğun Trafik Motosiklet Satışlarını Arttırdı
Centaş Motor’s işletme sahibi Emre Künen, Yalova’daki yoğun trafik sorununa dikkat çekerek, bu durumun motosiklet kullanıcılarının sayısında artışa neden olduğunu belirtti. Künen, "Yalova’da yaşanan trafik sorunu, motosiklet satışlarını arttırdı diyebilirim. Bayii olarak, havaların ısınmasıyla işlerin daha da hızlanmasını bekliyoruz. Müşterilerimize sattığımız motosikletler için servis olanağı da sağladığımızdan yoğun ilgi görüyoruz" dedi.

En Çok Tercih Edilen Motosikletler: 50 cc ve 125 cc
Yalova’da en çok tercih edilen motosiklet türleri hakkında bilgi veren Emre Künen, "Yalovalılar en çok 50 cc ve 125 cc motosikletleri tercih ediyor. Özellikle yeni çıkan 125 cc yasası sonrasında bu motosikletlere olan ilgi arttı ve ciddi oranda satışlar yükseldi. Kanunun çıkmasından hemen bir gün sonra elimizde bulunan bütün 125 cc motosikletler tükendi" diye konuştu.

Yüksek Cezalara Dikkat
Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre, en az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olan sürücüler, gerekli şartları sağlayarak A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılan motosikletleri kullanabiliyor. Ancak, ehliyet kurslarından gereken eğitimi almadan bu motosikletleri kullanan sürücüler yüksek cezalara maruz kalabiliyor. Künen, "125 cc motosiklet satışı esnasında, müşterilerimize gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. B Sınıfı sürücü belgesine sahip olan her vatandaş hemen bu motosikletleri kullanamaz. Ehliyet kursuna giderek gerekli prosedürleri yerine getirmeleri gerektiğini özellikle belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilinçli Kullanım Önemli
Emre Künen, motosiklet kullanıcılarını bilinçli olmaya davet ederek, "Vatandaşlarımız, satın aldıkları motosikletin neler yapabileceğini ve hangi durumlara nasıl tepkiler vereceğini bilmeli. Örneğin, 50 cc motosikletler şehir içi kısa mesafeli ulaşım için uygundur. Bu motosikletlerle uzun mesafeli turlara çıkmak arıza yaşanmasına neden olabilir. Sürücüler, motosikletlerinin bakımlarını düzenli olarak yaptırmalı, kurallara uymalı ve gerekli ekipmanları kullanmalıdır. Bu şekilde hem motosikletlerini koruyabilir hem de güvenli bir sürüş zevki yaşayabilirler" dedi.