Yalova

Yalova'da motosikletlilere ceza yağmuru! 2,5 milyon TL ceza kesildi

Yalova Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak - 28 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerde, 2017 araç ve sürücü kontrol edildi. Eksiklik tespit edilen 869 araç ve sürücüye toplam 2 milyon 595 bin 753 TL ceza kesildi. Ayrıca, 55 araç da trafikten men edildi.

Abone Ol

Haber Merkezi- Yalova'da motosiklet sürücülerine yönelik sıkı denetimler!

Yalova Emniyet Müdürlüğü, il genelinde motosiklet sürücülerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde ciddi cezalar verdi.

Denetimlerin amacı, ulaşımın kesintisiz ve güvenli olmasını sağlamak, kazaları önlemek, ölüm ve yaralanmaları azaltmak ve sürücülerin trafik kurallarına uyumunu artırmak olarak belirtildi.

Denetimlerde, kask takmamak, gürültü yapmak, zorunlu sigorta yaptırmamak, araç muayenesini yaptırmamak, ehliyetsiz araç kullanmak gibi ihlaller saptandı.

Emniyet Müdürlüğü, motosiklet ve motorlu bisiklet kazalarının yüzde 45'ini oluşturduğunu ve bu kazaların mal ve can kayıplarını azaltmak için denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında 2017 araç ve sürücünün kontrol edildiği ve kask kullanmayan, eksik evrakları bulunan ve hatalı olan sürücülere toplamda 2 milyon 595 bin 753 TL para cezası kesildiği ifade edildi.