Görsel Haber - Uluslararası Adalet Divanı'nın çoğunlukla alınan bu kararıyla birlikte, İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşetin yargılanacağını belirten Aslan, soykırım suçlamalarının tarihi bir dönemeç olduğunu ifade etti.

Doğruhaber Yazarı Mehmed Göktaş'tan Çağrı:Âlimler, akademisyenler,Seydalar, Şeyh efendiler! Lütfen Meydanlara inin! Doğruhaber Yazarı Mehmed Göktaş'tan Çağrı:Âlimler, akademisyenler,Seydalar, Şeyh efendiler! Lütfen Meydanlara inin!

Abdullah Aslan, yazısında İsrail'in uzun süredir devam eden saldırılarına karşı direnen mücahitlerin, Allah'a olan inançları sayesinde ayakta durduklarını vurguladı.. Gazze-siyonist İsrail savaşının, diğer savaşlardan farklı bir dinamik içerdiğini belirten Aslan, işgal güçleri karşısında adeta görünmez orduların varlığını sürdürdüğünü dile getirdi.

Savaşın tarafları ve şartları göz önüne alındığında, İsrail'in beklenmedik bir direnişle karşılaştığını belirten yazar, özellikle ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin İsrail'e verdikleri destekle birlikte yaşanan hezimetin açıkça görüldüğünü ifade etti.

Aslan, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in soykırımdan yargılanması kararını değerlendirirken, bu kararın tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek. İsrail'in, mahkemenin soykırım suçlamalarını reddetme talebinin reddedildiğini ve Gazze'deki durumun "acil tehlike" olarak kabul edildiğini aktaran Aslan, alınan kararların İsrail'in soykırım suçlamalarıyla yüzleşmesi adına önemli olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, Abdullah Aslan, yazısında İsrail'in soykırımdan yargılanacağına dair alınan kararların, siyonist saldırganları zor günlerin beklediğini gösterdiğini belirterek, yaşanan gelişmelerin bunu işaret ettiğini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk