İran'ın Füze Atışları: Gerçek Strateji mi, Yoksa Blöf mü? İran'ın Füze Atışları: Gerçek Strateji mi, Yoksa Blöf mü?

Haber Merkezi - Hilafetin yıkılması, ümmetin parçalanması, adaletsizlik, ahlaksızlık ve birçok sorun karşısında âlimlerin sorumluluğuna vurgu yaptı.

Riyad Makaev, yazısında İslam ümmetinin içinde bulunduğu çetin durumu detaylı bir şekilde ele alıyor. Hilafetin yıkılması ve ümmetin bin parçaya bölünmesi, adaletsizlik, ahlaki çöküş ve fesatlarla mücadele eden ümmetin zor bir dönemden geçtiğini ifade ediyor. Yazar, İslam âlimlerinin, sosyal medya üzerinden dinî konulara odaklanmış olduğunu ancak zulme ve zalimlere karşı durma konusunda yeterince çaba sarfetmediklerini belirtti.

Makaev, âlimlerin genellikle ibadet, fıkıh ve dini detaylarla ilgili konularda faaliyet gösterdiklerini, ancak zalimlere karşı durma ve ümmeti birleştirme konularında eksiklik olduğunu dile getiriyor. Zalimlere karşı ayakta durmanın yollarını anlatmayan âlimlerin, gerçek sorunlara çözüm getirmekte yetersiz kaldığını ifade ediyor. Ümmetin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine vurgu yapan Makaev, acil çözülmesi gereken sorunların, ibadetlerin müstehabları değil, ümmetin içinde bulunduğu zorlu durumla başa çıkma stratejileri olması gerektiğini savundu.