Haber Merkezi - Yazara göre, Siyonist saldırılara karşı iman, teslimiyet ve tevekkülle direnen Gazze halkı, zorlu şartlara rağmen asla pes etmiyor. Sema Yarar, Gazze'ye uygulanan ambargoların, yardım TIR'larının engellenmesinin ve insanlık dışı saldırıların karşısında direnişin devam ettiğini belirtti.

Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler

Sema Yarar, Gazze'deki zorlu yaşam şartlarını, açlık ve yoklukla mücadeleyi, Siyonist saldırıların insanlık dışı boyutlarını vurgulayarak yazısına başlıyor. Gazze'nin açık hava hapishanesine dönüşen bir bölge olduğunu ifade eden yazar, halkın her geçen gün daha fazla zorlanmasına rağmen direnişin devam ettiğine vurgu yaptı.

Yazara göre, Siyonistlerin saldırılarına rağmen Gazze halkı direnişinden asla vazgeçmiyor ve imanlarını, teslimiyetlerini, tevekküllerini en üst düzeyde yaşıyor. Sema Yarar, Gazze'nin sadece saldırılarla değil, aynı zamanda uluslararası düzeyde uygulanan ambargolar ve yardım engellemelerle mücadele ettiğini belirtti.

Yazar, Gazze'ye yapılan insani yardımların engellenmesinin, ticari gemilerden Siyonistlere giden malzemelerin Gazze halkını daha da zor duruma soktuğunu ifade ediyor. Ayrıca, dünya liderlerinin bu duruma sessiz kaldığını ve Gazze için insani yardım koridorlarının açılması çağrılarına kulak tıkandığını belirtti.

Sema Yarar, yazısında Müslüman liderlere de çağrıda bulunarak, Gazze'de yaşanan soykırımı durdurmak için seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurguluyor. Gazze'de açlıkla ölüme terk edilen masum çocukların ve kadınların yaşadığı zulmü görenlerin imanlarını sorgulamaları gerektiğini belirten yazar, Gazze'nin direnişi ve imanıyla zafer kazanacağız.

Sema Yarar, yazısını Gazze'nin umudunun hiç kaybolmadığı, sevdanın adının Gazze olduğu ve zaferin Gazze'nin olacağı ifadeleriyle sonlandırarak, tarihin bu zorlu günleri yazacağını ve Gazze'nin direnişiyle dünyanın uyanacağını belirtti.