Fiat Doblo, dünya pazarlarına ihraç edilmek hedefiyle 2000 yılında Tofaş Fabrikası’nda üretilmeye başlandı ve 23 yıl boyunca, pek çok başarıya imza attı. Dört nesli Bursa’da üretilen Doblo’nun beşinci nesli olan yeni Doblo, Stellantis’in diğer markalarıyla ortak bir platformu paylaşarak; İspanya ve Portekiz’de imal ediliyor. Yeni Doblo’da, önceki neslinde olduğu gibi Cargo ve Combi gövde tipleri var. Doblo Cargo’da Maxi uzunluğuyla birlikte iki farklı dingil mesafesi bulunuyor.

Yeni Fiat Doblo Combi'de iki motor seçeneği var
Yeni Nesil Doblo Combi 1,5 litre hacminde iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Doblo’nun giriş modeli 100 HP gücünde ve 6 ileri manuel şanzımana sahip. Bu seçenek ortalama 5,7 lt/100 km tüketim değeri sunuyor. İkinci motor seçeneği 130 HP gücünde ve 6 ileri manuel ya da 8 ileri tam otomatik şanzımanla satılıyor. Doblo Combi manuel şanzımanla 5,9 lt/100 km, otomatik şanzımanla 6,0 lt/100 km ortalama tüketim değeri sunuyor.

Doblo Combi güvenlik sistemleriyle de iddialı
Doblo Combi’de Easy, Urban ve Premio Plus donanım seçenekleri var. Bu araçta donanıma göre 16 inç ve 17 inçlik alaşımlı jantlar bulunuyor. Doblo Combi’de sürgülü kapı, karartılmış arka camlar, kendiliğinden katlanır yan aynalar, yukarı doğru açılan bagaj kapısı, açılabilir bagaj camı (Magic Window) sunuluyor. Ayrıca Doblo Combi’de donanıma göre elektrikli park freni, yokuş-kalkış destek sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, uzun far asistanı, yarı otomatik park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, ön çarpışma uyarı ve acil durum freni, şerit takip sistemi, yorgunluk uyarı asistanı gibi özellikler sunuluyor.

 Samsung Galaxy S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max düşme testi Samsung Galaxy S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max düşme testi

Doblo Combi'nin iç mekanı
Doblo Combi’nin Easy donanımında 5 inç, Urban ile Premio Plus’ta 8 inçlik dokunmatik ekran var. Donanıma göre navigasyon, anahtarsız çalıştırma, elektrikli park freni, otomatik klima, elektrikli arka camlar, 180 derece geri görüş kamerası, panoramik cam tavan ve 92 litrelik saklama alanı sunan “Magic Top” özelliği bulunuyor

Yeni Doblo Combi’nin renk seçenekleri
Yeni Doblo Combi'de Akdeniz mavi, platin gri, buz beyazı, inci siyahı ve artense gri renk seçenekleri yer alıyor.

Yeni Nesil Fiat Doblo Cargo
Yeni Nesil Doblo Cargo’da görev yapan 1,5 litrelik dizel motor 100 HP güç üretiyor. Bu araçta 6 ileri manuel şanzıman var ve ortalama yakıt tüketim değeri 5,7 lt/100 km. Doblo Cargo 4403 mm uzunluğa sahip. İstiap haddi 925 kg olan bu aracın kargo hacmi 3,3 m³. Magic Cargo özelliğiyle birlikte taşıma kapasitesi 982 kg’a, kargo hacmi 3,8 m³’e çıkıyor. Doblo Cargo seçeneğinin fiyatı 509.900 TL’den başlıyor.

Fiat Doblo Maxi Cargo
Doblo Maxi Cargo 4753 mm uzunluğa sahip ve 2975 mm olan dingil mesafesi Doblo Cargo’dan 190 mm daha fazla. Doblo Maxi 3,9 m³ kargo hacmine sahip ve yükleme bölümü Magic Cargo özelliğiyle 4,4 m³’e çıkıyor. Cargo Maxi’nin 910 kg olan istiap haddi, Magic Kargo özelliğiyle 936 kg’a çıkıyor. Doblo Combi’nin fiyatı ise ise 644.900 TL’den başlıyor.

Elektrikli Fiat Doblo (Fiat E-Doblo)
Fiat E-Doblo'da 136 HP (100 kW) gücünde elektrikli motor ve 50 kW/h kapasiteli batarya bulunuyor. Menzili 280 km olan bu aracın bataryası hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80’a kadar şarj oluyor. E-Doblo’nun kargo boyutları, dizel ile aynı ve 800 kg taşıma kapasitesi sunuyor. E-Doblo'nun 2023 yılı son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor.

Editör: Ömer Faruk