Haber Merkezi- Yeniden Refah Partisi'nin (YRP), AK Parti'nin "ittifak" teklifi için ortaya koyduğu şartlar açıklandı. Partinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal, AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya'nın yanı sıra 35 ilçe belediyesi istediklerini belirtti.

31 Mart seçimlerine ittifaksız girme kararı alan YRP'nin, AK Parti'den iki büyükşehir ve 35 ilçe istediği ortaya çıktı.

TV100'e konuk olan YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Kocaeli ve Sakarya'yı talep ettiklerini açıkladı.

Aydal, "Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Ben de özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-Ge'nin başkanıyım aynı zamanda" dedi.

Birçok Ülke Liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatına İlişkin Taziye Mesajları Birçok Ülke Liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatına İlişkin Taziye Mesajları

35 ilçe taleplerinin gerekçelerini de açıklayan Aydal, şunları söyledi:

"Bunu ilk olarak ben dile getirdim. AK Parti'den iki büyükşehir istedik: Kocaeli ve Sakarya. Neden? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz.

Benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-Ge'nin başkanıyım aynı zamanda. İlk iki toplantıda bunları Sayın Cumhurbaşkanı'na ileteceklerini ifade ettiler.

Devamını getireyim. 35 ilçe talep ettik. Neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu."